Alexandra Ene – Profesor vioară

Alexandra este foarte pasionată de vioară. Așa de pasionată, încât de la 6 ani, atunci când a pus mâna pe prima ei vioară, nu se mai desparte de ea.

Alexandra este de-a noastră, din București și a început să studieze vioara de când era mică. I-a plăcut atât de mult încât vioara i-a devenit acum meserie. Totul a fost legat de muzică – școala, liceul și apoi Universitatea Națională de Muzică București. În tot acest timp, a participat la numeroase concursuri, recitaluri și concerte, concurând, dar și ca profesor, alături de elevii ei mici și mari.

Predă de mulți ani pentru că îi place să împărtășească și cu alții ceea ce a învățat ea în tot acest timp. Dacă ar fi să fim extrem de sinceri, copiii sunt motivul principal pentru care, de când era mică a hotărât să se facă „doamna profesoară” atunci când va fi mare – și s-a făcut mare…și s-a făcut și profesoară!

Astăzi, dacă mergeți la un concert la Ateneu, cel mai probabil o veți vedea în orchestră, pentru că face parte atât din orchestra Filarmonicii George Enescu, cât și din orchestra Cameratei Regale.

Cel mai sigur, dacă vreți să o vedeți în acțiune, căutați-o la noi, la Ella Musica Corbeanca sau Ella Musica Popești-Leordeni. Aici este mereu înconjurată de copii, zâmbete și veselie!

Ce spune Alexandra:
“Pentru mine, Ella Musica este locul la care toți visăm, un loc în care copiii sunt îndrumați cu multă dragoste și răbdare de profesori dedicați. Iubesc să predau pentru că îmi plac foarte mult copiii și pentru că îmi place să dau mai departe ceea ce am învățat. Cred că trebuie să pui dragoste și dăruire în tot ceea ce faci. Numai așa îi poți inspira pe ceilalți!

Datorită Eleonorei am avut şansa să descopăr cât de frumos poate fi să predai ceea ce ştii cel mai bine, într-o atmosferă foarte placută şi caldă. Este un sentiment extraordinar pentru noi, ca profesori, când reusim să îi inspirăm pe cei mici să mearga spre instrument din plăcere şi nu pentru că trebuie ,să le insuflăm iubirea pentru muzică. Iar la Ella Musica se intamplă această magie!”