Alexandru Borșan – Profesor pian

Deși nu pare, să știți că Alex este născut în primăvara anului 1979, în București, orașul lui  de suflet. 😊 Noi ne-am cunoscut și am început colaborarea în vara anului 2020, iar de atunci realizăm numai lucruri frumoase împreună!

Alex este un om blând, care iubește muzica și oamenii, o persoană răbdătoare și implicată, dar mai ales un excelent pedagog. La sfârșitul fiecărui curs el își încântă elevii cu piese din repertoriul clasic, dar și cu piese pop foarte cunoscute, iar aceștia abia așteaptă următoarea oră de pian cu super profesorul lor! 😊

Fiind născut în București și având acces mai ușor la educația artistică, părinții l-au înscris la Școala de muzică, nr. 5, unde a studiat pian principal 8 ani de zile, iar mai apoi a continuat studiile la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” și Universitatea Națională de Muzică București. La Conservator însă, a ales să studieze jazz instrumental. Mai are rost să precizăm că este un artist complet?! 😊

Mai mult decât atât, el a concertat foarte mult în Europa, America, dar și Asia, colaborând cu orchestre cunoscute ale lumii, conduse de cei mai mari dirijori.

În România, putem spune că a cântat în toate sălile de spectacol și a colaborat cu aproape toți artiștii români, printre care Ștefan Bănică Jr., Horia Brenciu, Antonia, Alex Velea, Andreea Bănică, Trupa „EL NEGRO”, VUNK, MANDINGA ș.a.

Ce spune Alex:

” Odată cu începutul colaborării cu Ella Musica am redescoperit plăcerea de a preda, cea de dascăl, gata să transmită mai departe experiența acumulată în 35 de ani de studiu și 20 de ani de carieră. Este locul în care copiii sunt iubiți și profesorii apreciați.”