Eleonora Andriescu – Fondator și Director General Ella Musica

“Copiii sunt comorile pământului, sunt minunile lumii”

M-am născut în Slobozia, unde am și copilărit în prima parte a vieții.
Tatăl meu a iubit muzica dintotdeauna, și-a dorit să studieze chitara la nivel de performanță, dar părinții nu l-au susținut, erau alte vremuri, așa că a rămas doar un hobby pentru el. Nu știu să spun dacă a fost o întâmplare sau nu, dar când a venit vremea să aleagă școala potrivită pentru mine, s-au gândit să dau admitere și la liceul de arta. Zis și făcut! Am luat examenul și uite așa de la vârsta de 7 ani și până în prezent, pianul a fost parte din viața mea.

Ne-am mutat în București, am absolvit Colegiul National de Muzică George Enescu, iar apoi Universitatea Națională de Muzică București.

Am făcut școala la stat, ca toată lumea, pe vremea aceea neexistând alte opțiuni, iar odată ce porneai pe acest drum, era clar că trebuie să faci carieră. Școala româneasca era și este cumva și în prezent foarte riguroasă, asemănătoare celei rusești – nu spun că este ceva greșit. Performanța în orice domeniu se face cu multă disciplină, dar întotdeauna mi-am dorit ca profesorii noștri să fie puțin mai creativi, să îți insufle dragul de instrument, de studiu.

De aici a pornit proiectul Ella Musica, un vis pe care îl aveam încă de la vârsta de 13 ani. Să fac muzică, să fac artă sub o altă formă, să le dezvălui copiilor, marilor noastre comori, aceasta minunată lume artistică.

Am început singură, în 2014 să ofer lecții de pian sub marca Ella Musica, în 2015 am introdus cursurile de teatru, ca mai apoi, în 2016 visul meu să devină realitate! Am pornit pur și simplu, fără să știu cum se conduce o afacere. Oamenii din jurul meu îmi spuneau că nu este o idee bună, mă întrebau dacă sunt sigură, dacă mi-am pus pe hârtie absolut tot, dacă am făcut un plan de afacere. Evident că nu am făcut nimic din toate aceste lucruri, dar pentru mine nu exista NU SE POATE!

Mi-am luat inima în dinți și am înființat Ella Musica, o școală de arte ce a crescut odată cu noi și s-a transformat în ceea ce este astăzi: un loc cu profesori tineri, implicați și dedicați meseriei, cu mulți copii mai mici sau mai mari, chiar și adulți, cu râsete pe holuri și tropăieli în sălile de dansuri și cu o atmosferă care te încarcă cu energie pozitivă!

Am învățat și învăț în fiecare zi să iubesc, să renunț, să înțeleg și să dăruiesc alături de părinți, colegi și copii, care îmi fac viața mai frumoasă și îmi demonstrează mereu că nimic nu este imposibil atunci când iubești ceea ce faci!

Uitându-mă în urmă, îmi dau seama că drumul a fost atât de greu, dar mă bucur enorm că am avut acel curaj infantil, pentru că acum pot spune cu mâna pe inimă că a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată!