Maria Sverginski – Profesor canto

Pe Maria o știm de mult timp, cu mult înainte să ne devină colegă la Ella Musica. Cum? Păi, unii dintre noi i-am fost colegi la Liceul de Muzică „George Enescu”!

Maria a început inițial cu pianul la vârsta de 5 ani. I-a plăcut, așa că a urmat și o școală de muzică. Atunci când lucrurile au devenit serioase, părinții ei au dat-o la liceul de muzică, acolo unde și-a descoperit în timp și pasiunea pentru canto.

În perioada liceului a hotărât că îi place atât de mult să cânte, că ar putea să-și încerce norocul pe alt drum. Zis și făcut! A fost admisă la catedra de canto clasic, iar de atunci și până acum, tot asta face – cântă. Bine, cântă și îi învață și pe copii cum să își dezvolte abilitățile vocale, pentru că, după liceul de muzică, a terminat și Universitatea Națională de Muzică București la secția Pedagogie Muzicală. Așadar, dacă până acum participa la concursuri de pian sau canto în calitate de concurent, acum participă cu copiii în calitate de profesor.

Recapitulăm: pianistă, cântăreață și profesoară. Ce ar mai fi de spus?

Mai sunt multe de spus despre Maria, dar cel mai bine ar fi să spuneți voi mai multe după ce o cunoașteți! Până atunci, vă poate spune ea câte ceva despre ceea ce îi place cel mai mult, despre copii și despre atmosfera de la școală. Noi ne bucurăm să o avem în echipa Ella Musica din 2017 și sperăm să rămânem cât mai mult timp împreună!

Ce spune Maria:
“Mă bucur că fac parte dintr-o echipă minunată, cu profesori dedicați și o atmosferă caldă, unde te simți ca acasă. De la copii îmi iau în fiecare zi energia și tot ei sunt cei care mă învață că nu trebuie să uiți niciodată să copilărești. Îmi place foarte mult ceea ce fac, mai ales când văd că fiecare elev vine cu drag la noi și abia așteaptă să înceapă ora. După părerea mea, a fi profesor înseamnă mult mai mult decât să transmiți o informație. Ești profesor atunci când reușești să faci pe altcineva să prindă drag de ceea ce învață.”