Raluca Rădulescu – Profesor teatru

Raluca este un fel de Wonder Woman când vine vorba despre copii și teatru – cele două lucruri fără de care nu și-ar imagina viața!

Bine-bine…cine este Raluca?

A absolvit Masteratul la Universitatea București, programul Pedagogii Alternative și Artă Teatrală în Educație, dar și Universitatea Media, secția Regie de Film și TV. De parcă nu era suficient, mai are și o specializare în Pedagogia Alternativă Waldorf!
Raluca are în portofoliu multe realizări, printre care și proiecte inovatoare de îmbinare a noilor tehnologii cu tehnicile clasice în teatrul de animație, concursuri și, evident, premii câștigate.

Pe scurt, are o experiență de peste 12 ani în lucrul cu copiii și tinerii, în gradinițe, școli, tabere sau în cadrul diverselor organizații, atât în țară, cât și în străinătate.

Serioasă, implicată, dar și jucăușă și copilăroasă – așa o putem descrie – și suntem foarte bucuroși că de doi ani o avem ca profesoară și colegă în familia Ella Musica, unde coordonează atelierele de Dezvoltare Personală prin Tehnici Teatrale.

Ce spune Raluca:

“Recomand atelierele de teatru tuturor copiilor, nu doar celor timizi sau celor foarte expansivi. De ce? Pentru că teatrul oferă un tip de educaţie ce poate fi numit simplu educaţie pentru cooperare. Prin teatru copiii învață să comunice mai bine prin imagini, dar pot învața să își exprime și emoțiile mai bine și să înțeleagă emoțiile celorlalți, crescându-și astfel gradul de empatie față de cei din jur.”