Teodora Niță – Profesor arte plastice

Teodora este din București, născută in primăvara anului 1990. Noi am cunoscut-o în anul 2020 și din prima clipă ne-am îndrăgostit de ea, atât noi, cât și micii artiști! 😊 Este o persoană blândă, iubește oamenii și copiii și mai ales iubește ceea ce face, fiind un pedagog excelent!

De la prima întâlnire ne-a povestit că pofta ei de culoare a prins rădăcini in copilarie, când bunicul ei i-a dăruit o tablă, de 2 ori mai mare decat ea, si un pachet de cretă colorată. Îi placea să transforme creta in praf, pentru a amesteca culorile. Uneori chiar le strivea, doar pentru a descoperi forme si pete noi. Lua praful de cretă și se murdarea până la coate, încercând să o impresioneze pe mama ei cu ceea ce crea pe tabla ei de joacă. 😊 Niciodată nu o multumea rezultatul! Strica, ștergea, o lua de la capăt cu aceeași emoție și dorință, ore întregi. Când se lăsa seara, așeza tabla cu fața la perete, iar a doua zi când o întorcea.. parcă descoperea lumea. Noi nu putem spune decât că era ambițioasă și perseverentă de mică, iar asta este cheia succesului!

Toate acestea, printre multe altele, au condus-o către Colegiul Tehnic de Arhitectură, întârindu-i ideea ca iubește desenul liber si nu cel tehnic, și având norocul ca doamna profesor diriginte să o îndrume spre Universitatea Natională de Arte Plastice Bucuresti, pe care a absolvit-o in anul 2012, cu emoție și drag, având preocupări și activități în pictură și grafică.

Până în prezent a pus părticele din ea în peste 200 de lucrări, în diverse tehnici de picturâ, lucrând și ca desenator tehnic pentru arhitectură și design, în același timp fiind și profesor de arte plastice și vizuale pentru învățământul preșcolar, gimnazial și liceal.

În ultimii ani a avut o activitate artistică, atât pe plan creativ, cât și pe plan expozițional, prima expoziție personală, cu denumirea “INTERBELIC” fiind în anul 2015; o expoziție care a putut să ducă lumea în Bucureștiul anilor 1930, într-o plimbare plastică melancolică și studiată îndeaproape. Întâmplător ziua vernisajului a fost  5 aprilie, ziua ei de naștere, acest lucru multiplicând fericirea și emoția sa.

Nu are rost să vă mai spunem că a avut numeroase expoziții de atunci, printre care:

– expozitie de fotografie , cu denumirea « D-Touch » in cadrul Muzeului Taranului Roman (Bucuresti )

-expozitie cu piese de arta ,  « Casa melcului » , in cadrul Muzeului Antipa

-expozitie de fotografie si pictura ,    « Arhitectura » , in cadrul Centrului Cultural Metropolitan

-expozitie de pictura in cadrul Centrului de recreere si activitati educative Sfantul Pantelimon

Ce spune Teodora:

„Anii trec și mă găsesc la fel.. In mijlocul copiilor. 😊

Îmi sunt recunoscătoare că am ales să fie așa. Ei mă incarcă cu tot ce e dragoste, pur si frumos!

Sunt aici, la Ella Musica, pentru a indruma copiii să descopere și “cealalta muzică”. Este vorba despre arta cu care aș vrea să vă îmbrățișez pe toți, cea plastică și decorativă, cea care ne ajută să cunoaștem mai bine lumea care ne înconjoară, precum și pe cea din interiorul nostru. Arta aceea plină de forme, pete și culori, de joacă și de imaginație creatoare.

Pictez pentru ca iubesc!

Iubesc oamenii, obiectele și lucrurile, iubesc natura, culorile, formele și petele!

Îmi pun sufletul pe pânzele de in și mi-l vând bucatele, pe împlinire și zâmbete. ”